قیمت‌گذاری هنرهای دستی | کاری که چندان آسان نیست

17

اگر برای داشتن یک کسب و کار هنری برنامه‌ریزی کرده‌اید یا به تازگی سرگرمی هنری‌تان را به یک کسب و کار هنری تبدیل کرده‌اید یا به طور کلی در تولید و فروش کارهای دستی و هنری، دستی بر آتش دارید؛ و از خودتان میپرسید: چگونه از محصولات دستسازم درآمد کسب کنم؟

احتمالا با ما موافق هستید که قیمت‌گذاری کالاهای دست‌ساز می‌تواند یک فرآیند پیچیده‌ باشد، اما با استراتژی درست می‌توانیم یک قیمت‌گذاری مناسب برای فروش محصولاتمان در نظر بگیریم که در عین حال ارزش و منحصربه‌فرد بودن خلاقیتهایی را هم که در ساخت آنها به کار بردیم منعکس کنند.

برای محاسبه قیمت دستسازه یا قیمت‌ گذاری هنرهای دستی نه تنها باید مواردی مثل هزینه‌ی مواد و وسایل و ابزاری که برای ساخت آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه‌ی وقت و زمان و انرژی که صرف درست کردن آنها می‌شود را در نظر بگیریم، بلکه همچنین باید قیمتی بر روی آن تعیین شود که مشتریان، آن را بخرند.

تازه، به این مسائل، افزایش همیشگی قیمت‌ها – به خصوص در این روزهای بازار – را هم اضافه کنید که قیمت مواد و وسایلی که برای درست کردن کاردستی‌ها می‌خریم ثابت نیستند و هر بار با افزایش قیمت آنها – که گاه حتی افزایش قابل ملاحظه‌ای است – مواجه می‌شویم.

گاهی اوقات، هزینه‌ای که با در نظر گرفتن تمامی عوامل، برای ساخت یک کاردستی تمام می‌شود با قیمت‌ای که از نظر مردم قابل پذیرش باشد، زیاد همخوانی ندارد.

حالا سوالی در اینجا پیش می‌آید:

روش درست محاسبه قیمت دستسازه یا قیمت‌ گذاری هنرهای دستی چیست؟

روش اول:

گفته می‌شود (+) که بسیاری از سازندگان محصولات دستی، برای قیمت گذاری هنرهای دستی شان از فرمول قیمت گذاری زیر استفاده می‌کنند:

مواد و ابزار + زمان = هزینه

هزینه * ۲ = قیمت عمده فروشی

قیمت عمده فروشی * ۲ = قیمت خرده فروشی

نحوه قیمت گذاری صنایع دستی

حالا بیایید دقیق تر ببینیم چگونه می توانیم محصولات دستسازمان را برای سود قیمت گذاری کنیم

هزینه ها را در نظر بگیریم:

اولین قدم در قیمت گذاری محصولات دست ساز، درک هزینه های مربوط به آن است. این شامل هم هزینه های مستقیم می شود و هم غیرمستقیم. هزینه های مستقیم آنهایی هستند که می توانیم مستقیماً به تولید هر کالا نسبت دهیم، مثل مواد و لوازمی که در ساخت محصولمان به کار بردیم.

هزینه‌های غیرمستقیم، که به عنوان هزینه‌های سربار نیز شناخته می‌شوند، هزینه‌های عمومی‌تری هستند مانند اجاره، خدمات آب و برق، ابزار و بازاریابی هستند که مستقیماً به محصولات فردی مرتبط نیستند، اما برای اداره تجارت ضروری هستند.

محاسبه هزینه های مواد:
برای محاسبه بهای تمام شده مواد و لوازم به کار رفته، باید دقیقا مقدار و هزینه هر مواد و لوازمی که استفاده کردیم را در نظر بگیریم. این باید شامل همه چیز باشد، از نخ در یک تکه گلدوزی گرفته تا سیم در یک قطعه جواهرات دست ساز.

مهم است که حتی کوچکترین اجزا را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که تمام هزینه ها پوشش داده شده است.

زمان ارزش گذاری:
زمان یک کالای بسیار با ارزش است و باید در قیمت محصولات منعکس شود. به عنوان یک سازنده کارهای دست ساز باید مدت زمانی که برای ساخت هر آیتم و محصول طول میکشد – از مرحله طراحی اولیه تا آخرین مرحله ساخت – را در نظر بگیرید.

یک روش رایج تعیین دستمزد ساعتی است که نشان دهنده سطح مهارت و تجربه هنرمند دستساز و ضرب آن در تعداد ساعات صرف شده برای ساخت محصول است.

تعیین حاشیه سود:
پس از محاسبه هزینه مواد و لوازم و ارزش زمان، حالا باید یک حاشیه سود اضافه کنید.

این حاشیه برای رشد و پوشش هزینه های پیش بینی نشده ضروری است.

یک قانون کلی این است که حاشیه سود حداقل 20 تا 30 درصد را هدف قرار دهید، اما به هر حال توجه کنید که این می تواند بسته به بازار و نوع محصول متفاوت باشد.

توجه به تحقیقات بازار:
شناخت بازار برای قیمت گذاری محصولات دست ساز بسیار مهم است. شما باید تحقیق کنید و آن نقطه شیرین را درک کنید که قیمت و کیفیت و منحصر به فرد بودن محصول شما را منعکس می کند و در عین حال برای خریداران جذاب باقی می ماند.

در نظر گرفتن هزینه حمل و نقل و بسته بندی:
اگر محصولات را به صورت آنلاین می فروشید، باید هزینه های حمل و نقل و بسته بندی را در نظر بگیرید. بسته بندی باکیفیت هم می تواند به محصول ارزش بیشتری اضافه کند و باعث شود مشتری شما تجربه هیجان انگیز آنباکسینگ را تجربه کند.

قیمت گذاری روانشناختی:
استراتژی‌های قیمت‌گذاری روان‌شناختی هم مهم است، مثل پایان دادن به قیمت‌ها با عدد 9 یا استفاده از «قیمت‌گذاری جذابیت»، می‌تواند بر رفتار خریدار محصول دستی شما تأثیر بگذارد.

شما می توانید از این تاکتیک ها برای جذاب تر کردن محصولاتتان بدون اینکه تغییر قابل توجهی در قیمت ایجاد کرده باشید استفاده کنند.

تست و تنظیم:
قیمت گذاری تصمیمی نیست که فقط یک بار گرفته شود و تمام شود، بلکه یک فرآیند مداوم و پیوسته است. شما باید آماده باشید تا قیمتهای مختلف را آزمایش کرده و بر اساس بازخورد مشتری و داده‌های فروش آنها را تنظیم کنید.

روش دوم (بر اساس نرخ ساعتی) :

مبلغی که باید در ساعت برای ساخت زیورآلات یا هر کار هنری و صنایع دستی به شما پرداخت شود، می تواند بر اساس چندین عامل از جمله تجربه، پیچیدگی کار، هزینه مواد، موقعیت جغرافیایی شما و تقاضای بازار برای شما متفاوت باشد.

حالا بیایید فرمول دیگری را برای محاسبه قیمت یک محصول دست ساز بر اساس محاسبه تعیین نرخ ساعتی بررسی کنیم. قبل از آن، اما بگذارید با چند مفهوم که در فرمولمان از آنها استفاده خواهیم کرد آشنا شویم:

هزینه مواد: هزینه تمام مواد مورد استفاده در ساخت جواهرات را محاسبه کنید. این باید رقم دقیقی باشد که نشان دهنده هزینه های واقعی شما باشد.

هزینه های سربار: هزینه های سربار اداره کسب و کار خود را در نظر بگیرید، مانند اجاره یک استودیو یا کارگاه، آب و برق، ابزار، استهلاک تجهیزات، بسته بندی و بازاریابی.

هزینه های کار: دستمزد ساعتی منصفانه را برای خود تعیین کنید. این حداقل باید حداقل دستمزد در منطقه شما باشد اما بر اساس سطح مهارت و تجربه شما می تواند بالاتر باشد. برای صنعتگران ماهر، نرخ می تواند به طور قابل توجهی بالاتر باشد.

حاشیه سود: شامل یک حاشیه سود برای اطمینان از اینکه نه تنها به ضرر شما نیست، بلکه بازده سرمایه گذاری در زمان و منابع خود را نیز به دست می آورید. حاشیه سود معمولی ممکن است بین 20 تا 50 درصد کل هزینه باشد.

تحقیقات بازار: نگاه کنید که سازندگان یا هنرمندان دیگر جواهرات برای کارهای مشابه چه هزینه ای دریافت می کنند. این به شما کمک می کند تا نرخ بازار را درک کنید و اطمینان حاصل کنید که قیمت های شما رقابتی است.

ارزش منحصر به فرد: اگر کار شما به ویژه منحصر به فرد است یا یک نام تجاری قوی دارید، ممکن است بتوانید حق بیمه را دریافت کنید.

ردیابی زمان: زمانی را که برای هر قطعه یا پروژه صرف می‌کنید، پیگیری کنید. این به شما کمک می کند تا هزینه نیروی کار را به طور دقیق محاسبه کنید.

هنگامی که تمام این ارقام را دارید، می توانید نرخ ساعتی خود را با استفاده از فرمول زیر محاسبه کنید:

(هزینه های مادی + هزینه های سربار + هزینه های نیروی کار + حاشیه سود) / کل ساعات کار = نرخ ساعتی

البته توجه داشته باشید که این یک فرمول ساده است و محاسبات واقعی شما میتواند پیچیده تر باشد. در طول زمان هم هر چه مهارت‌های شما بهبود پیدا کند و کسب و کارتان بیشتر رشد کند، می توانید نرخ‌ محصولاتتان را در طول زمان تنظیم کنید.

آیکون پروانه رنگی درضمن، اگه علاقمند بودین که در این زمینه بیشتر بدونین و برای قیمت گذاری اثر هنری یا کارهای دستی قشنگ‌تون بتونین بهتر عمل کنین، این مطلب از متمم رو هم حتماً بخونین:

انواع استراتژی قیمت گذاری | آشنایی با روش های قیمت گذاری کالا و خدمات

توی یکی از فروم‌هامون – یعنی اینجا: شما چگونه دست‌سازه‌هایتان را قیمت‌گذاری می‌کنید؟

همین موضوع رو به بحث گذاشتیم.

خوشحال می‌شیم اگه شما هم در زمینه قیمت گذاری هنرهای دستی‌تون تجربه‌ای دارین که فکر می‌کنین دونستنش برای بقیه هم می‌تونه مفید باشه، زیر همین پست یا در فروم برامون بنویسینش.

در ضمن اگه فرمولی که توی این مطلب یاد گرفتین، یه روزی یه جایی به دردتون خورد، خوشحال می‌شیم که توی دیدگاههای این نوشته به ما هم خبر بدین.

8 نظرات
  1. سلام
    من میخوام تولید رو شروع کنم
    عالی بود این مطلب

    • دوست عزیز، خیلی خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بود و ممنون که برامون نوشتید.
      برای شما در کاری که در پیش دارید آرزوی موفقیت می‌کنیم.
      در ضمن اگر مایل بودید میتونید کارهای دستی‌تون رو اینجا در سایت آرتینا هم به علاقمندان عرضه کنین.

  2. سلام
    ممنونم از مطلب مفیدتون❤️
    من واقعا مونده بودم که چطور میتونم روی چیز هایی که می بافم ، قیمت گذاری کنم…

  3. زمان رو چطوری میتونیم قیمت گذاری کنیم؟؟

  4. سلام برای کار هنری و صنایع دستی مثل ساخت زیورالات به ازای هر یک ساعت کار روی زیورالات چقدر باید دست مزد دریافت کنم؟

    • سلام فرزانه عزیز.
      یه فرمول برای محاسبه قیمت بر اساس نرخ ساعتی به این مطلب اضافه کردیم. (در روش دوم)
      لطفا یه نگاهی بهش بنداز. امیدواریم کمک کننده باشه.

پاسخ دهید

آرتینا
Logo
مقایسه موارد
  • کل (0)
مقایسه
0